Ben Kimim?

Erasmus meraklısı, gençlik derneklerinde erasmus+ projeleriyle ilgili çalışmalar yapıp projeler yazıp çizen, sizlere yardım için burada olan biri..

16 Temmuz 2015 Perşembe

Erasmus Yapacaklara İlaç Gibi Gelecek Siteler ve Uygulamalar!

Eveet, ilk önce uçak biletimizle başlayalım değil mi? Bunun için büyük çoğunluğun bildiği siteyi tavsiye edeceğim tabiiki.

1- skyscanner;

Kolay arayüzü ile size bir çok uçak firmasının uçuş fiyatlarını ve saatlerini gösteren güzel, kullanışlı bir site.. Fiyat alarmı oluşturarak seçtiğiniz rotada fiyatları günlük olarak artış ve inişlerini takip edebilirsiniz.

Değişim yapacağımız ülkeye vardık.. Yurt daha ayarlamadıysak ya da erken geldiysek ne yapacağız? diye telaş etmeye hiiiç gerek yok. Hemen konaklama için size harika siteler vereceğim :)

2- booking;

Konaklayacağınız şehirdeki otelleri görebileceğiniz, fiyata göre sıralayıp hatta kullanıcı yorumlarını ve otele hangi ülkelerden rezervasyon yapıldığını bile görebileceğiniz güzel bir site.

yok abi, biz öğrenciyiz ne oteli derseniz;

3- couchsurfing;

Kendi üyeliğinizi oluşturup gideceğiniz şehirdeki yerellerle veya ordaki gezginlerle tanışabilir, evlerinde konaklayabilirsiniz. Aman dikkat otel odası gibi hizmet beklememek lazım.. Buradaki en önemli husus kültürel kaynaşmadır bence. Eğer böyle bir arkadaş edinip 1-2 gün kalma planınız varsa onlar için Türkiye'den ufak hediyeler götürebilirsiniz bu onlarıda mutlu edecektir.

yok ben başkasının evine hiç girmesem bana başka uygun fiyatlı yer öner derseniz;

4-hostelworld

En iyi hostel bulma sitelerinden birisidir. Hostel nedir diye hiç bilgisi olmayanlar için; Avrupa'da çok yaygın olan ve genelde gezginlerin kullandığı, KYK yurtlarını andıran genelde 6-12 kişilik odalardır. Avrupa'da genelde kız erkek karışıktır ki gideceğiniz yurtlarda büyük ihtimal öyledir.


5- Bir Uygulama Wifi Map Pro

Eveet, gideceğimiz ülkeye vardık ettik, fakat daha hat almamış olabiliriz ve internete de girmek isteyebiliriz. Bunun için çevre civardaki wifi şifrelerini içeren(hepsini değil elle giriliyor tüm şifreler o yüzden hepsi mevcut olmayabilir) bu uygulama tam size göre! Linkte android için olanı mevcut fakat iPhonelar içinde aynı uygulama appstoreda mevcut.


6- Around Me(Android)      Around Me(ios)

Çevremizde neler olduğunu gösteren bir uygulama. Bankalardan tutunda park alanlarına kadar her şeyi görebileceğiniz güzel bir uygulama.



İşinize yaraması dileğiyle! Sizin bildiğiniz başka sitelerde varsa bana bildirebilirsiniz :)





4 yorum:

  1. Teşekkürleer çok yararlı :)

    YanıtlaSil
  2. 1.Uygulamayı kullanıyodum diğerlerinide yeni öğrendim ve inceledim. Gerçekten çok kullanışlı saaoll. ಃ)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun icin tesekkurler, daha yararli bilgilerle karsinda olacagim! :)

      Sil

About Me

erasmuscuyuz@gmail.com

Popular Posts

Designed ByBlogger Templates