Ben Kimim?

Erasmus meraklısı, gençlik derneklerinde erasmus+ projeleriyle ilgili çalışmalar yapıp projeler yazıp çizen, sizlere yardım için burada olan biri..

19 Temmuz 2015 Pazar

Para Gönderimi/Çekimi

Hepimizin gani gani harcayacağı hibelerden başlamak istiyorum :)

Hibelerimiz Euro olarak yatacağı için bir euro hesabı açtırmamız gerekmekte.(Üniversitenizin anlaşmalı olduğu bir banka olabilir) Açtırdığınız bu kartı okula bildirmeniz gerekmekte yalnız şöyle bir durum varki; bildiğiniz kartlardan vermiyorlar, bu sadece hesap. Aynı bankadan Türk Lirası hesabıda açtırmanız iyi olacaktır. Bu hesaplarınızı birleştirmeniz ve internet kullanımına açtırmanız mümkün(internet bankacılığındaki şifre olayınıda unutmamak lazım, yurtdışında telefonumuza gelecek mesajla giriş yapıyoruz ona göre hattınızı atıp çıkmayın :) )

Eveeet, hibemizin yatacağı hesabı belirledik.. Peki şimdi bu parayı yurtdışında az ücret kesilerek nasıl çekeceğiz?

Öncelikle şu konularda bir anlaşalım sonra yukardaki sorunun cevabını verelim;
 -Yurtdışına komisyonsuz ve/veya kayıpsız gönderim malesef mümkün değildir
 -Ne yaparsanız yapın komisyon veya kur farkı kaçınılmaz olacaktır.


Bu konuda anlaştıysak devam edelim :)

Yapı Kredi diyerek başlıyorum. Yapı Kredi bir UniCredit'e bağlı banka. Bu bize komisyonsuz para çekmemize olanak sağlıyor ama yukardaki anlaşmayı unutmayın, burda da kur farkı kaçınılmaz oluyor.

Öğrenci adamız elbette paramızıda bitiririz diyorsanız aileniz size yapı kredi hesabınıza kartsız şekilde para gönderebilir ve sizde ücretsiz çekebilirsiniz.

Hangi ülkelerde Unicredit banka grupları var buradan bakabilirsiniz.

Yaa :( Ben x ülkesine gidiyorum ve orda yok diyen varsa;
Malesef paşa paşa komisyonunuzu ödeyeceksiniz. Yine TR den Vakıfbank, Ziraat gibi istediğiniz hesabı açtırıp her çektiğinizde belirtilen komisyonu ödeyerek paranızı çekebilirsiniz. Bunun için yukarda da belirttiğim gibi internet bankacılığı hayat kurtarıcımız oluyor. Tabii ne yapmıyoruz sim kartımızı eve atıp çıkmıyoruz, internet bankacılığına telefonunuza gelen şifre ile giriş yaparak ülkenizin para birimine paranızı çevirebilirsiniz.

Bize öneriniz yok mu diyebilirsiniz;

Var kardeşim, o ülkeden hesap açabiliyorsanız açın ama şunuda unutmayın ki o ülkedeki banka size hesap açtırmamak için elinden geleni yapacaktır ama açarsanız komisyon ödemeden paranızı çekmeniz mümkün.


Hibe diye girdik, ailenin gönderdiği paralara kadar kısa bir açıklama yapmış olduk. Aklınıza takılanları sorabilirsiniz..


erasmusum.com sitesinden yönetici ertan2002'nin tavsiyesi;
Harcayacağımız tüm paraları nakit olarak götürmemiz. Böylece düşük kurlarla ve komisyonlarla uğraşmamamız.



2 yorum:

  1. Merhaba . O zaman biz ; mesela elimizde 500 euro var bunu tl hesabımıza TR de yatırıp ordan çekmemiz daha mı mantıklı euro olarak çekemiyoruz diye duydum , atm ler euro hesabını göstermedği için .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Bahsettiginiz euro hibe ise kuru takip ederek cevirebilirsiniz. Eger kendi paraniz ise direk gideceginiz ulkeye goturup harcayabilirsiniz cok yuksek kurlarda bozanlar oluyor.

      Euro olarak cekilmiyor evet. Euroyu tl yapip daha sonra hedabinizdan cekebiliyorsunuz

      Sil

About Me

erasmuscuyuz@gmail.com

Popular Posts

Designed ByBlogger Templates